Chiropractie van Heuven 

​Het belang van een Goede Houding voor een Gezond Zenuwstelsel

Houding

Het is de laatste jaren een steeds meer gehoorde klacht: “mijn houding is niet goed en daardoor..”

Het lijkt erop dat mensen in toenemende mate last krijgen van rugklachten, nekklachten en zelfs mogelijke subluxaties door een verkeerde houding. Er zijn meerdere mogelijke oorzaken aan te wijzen voor deze toenemende slechte houdingen.

In dit artikel willen wij u graag wijzen op wat u kunt doen om wél die goede houding in te nemen.

Ook willen wij u vertellen over onze mogelijke hulp bij problemen die worden veroorzaakt door een verkeerde houding. Wij kunnen u wellicht helpen doordat wij ons richten op het verzorgen van subluxaties die het gevolg zijn van beknelling of irritatie door de slechte houding. Wij kunnen u wellicht helpen doordat wij ons richten op het corrigeren van subluxaties, die het gevolg kunnen zijn van een slechte houding, hierdoor kunnen irritatie en of beknellingen van zenuwen ontstaan.

Omdat de rug het centrum is van de communicatie tussen de verschillende lichaamsdelen, is een vitale rug (houding) essentieel voor een goede gezondheid!

Nederlanders hebben steeds vaker een verkeerde Houding (vooral Kinderen!)

De gezondheidsraad schreef al in 2012 over het toenemende aantal klachten van mensen aan hun rug. Hiervoor werden in het onderzoek verschillende oorzaken genoemd.

Naast de bekende oorzaken als stress of zware beroepen, wordt er in het rapport ook aandacht gegeven aan de gevaren van een verkeerde houding. Niet alleen personen in zware beroepen zoals bijvoorbeeld de bouw lopen daarom risico op rugklachten.

Ook kantoormedewerkers komen steeds vaker met klachten die mede worden veroorzaakt door een slechte houding. Het zitten achter een bureau en dan vooral achter een laptop, zorgt bijvoorbeeld voor een ongezonde kromming in de rug.

En zoals u misschien al weet uit andere artikelen op onze website, een wervelkolom die geen goede beweeglijkheid heeft, waardoor zenuw signalen verstoord kunnen worden, is een mogelijke grote veroorzaker van subluxaties. Hierdoor kunnen daardoor allerlei klachten ontstaan.

Om de belasting van de rug nog duidelijker te maken: Kijkt u eens om u heen in de trein, op straat of in de rij voor de kassa. Hoe veel mensen staan er niet voorovergebogen omdat zij op hun telefoon kijken?

10 Jaar geleden gebeurde dit nog nauwelijks, nu worden duizenden Nederlands jaarlijks geconfronteerd met zaken als een smartphone nek of een gameboyrug. Allemaal het gevolg van die onnatuurlijke houding.

Om deze reden hebben wij in onze chiropractiepraktijken extra aandacht voor een goede houding van rug, nek en schouders.

 

Wij willen u niet alleen bijstaan in het verzorgen van de klachten, wij willen er zeker ook aan bijdragen dat deze niet meer terugkomen!

Onze zorg bij Houdingsklachten

De zorg die wij bieden is tweeledig. Wij willen u niet alleen bijstaan in het verzorgen van de klachten, wij willen er zeker ook aan bijdragen dat deze niet meer terugkomen!

Dat betekent dat wij altijd eerst een grondig onderzoek zullen doen naar de mogelijke oorzaken van de klachten. Dit doen wij mede door het gebruik van onze specialistische apparatuur (zonder straling!). Wanneer wij een beeld hebben van de mogelijke oorzaken, dan is het tijd om deze op de juiste manier te verzorgen.

Bij subluxaties bijvoorbeeld zullen wij ons richten op het verminderen van zwelling, irritatie of beknelling rondom zenuwen zodat deze weer beter kunnen functioneren. Wanneer zenuwen zonder verstoring kunnen communiceren, dan is onze ervaring dat klachten verminderen en/of verdwijnen.

U kunt op onze pagina met ervaringen lezen, hoe anderen reageren op onze zorg.

Vervolgens is het ook zaak om gezond te blijven! Daarbij staan wij u graag bij, door u te helpen bij het blijvend gezond houden van uw zenuwstelsel. En dan met name in de regio rondom uw rug omdat daar veel klachten hun oorsprong vinden.

Dit kan betekent dat u van onze preventieve correcties krijgt die als doel hebben om mogelijke verstoringen in een zeer vroeg stadium op te heffen (en zelfs te voorkomen!). Ook staan wij u bij, in het aanleren van nieuwe houdingen en poses waardoor uw lichaam minder wordt belast.

Wanneer u zelf ook nog eens onze oefeningen regelmatig uitvoert, dan heeft u een breed arsenaal aan methoden om uw zenuwstelsel gezond te houden!