Chiropractie en baby’s

Net als volwassenen kunnen baby’s in hun prille leven last hebben van ongemakken. Doordat uw baby niet kan aangeven waar het ongemak zit, wordt dit op een andere manieren geuit. Dit brengt veel onrust teweeg in het gezinsleven, ouders zijn vaak ten einde raad. Een chiropractische behandeling, kan vaak een oplossing bieden!

 
 

Klachten van uw Baby

Herkent u dit bij uw baby?

  • huilen (overdag, ’s nachts, tijdens het voeden, in een bepaalde houding);

  • geprikkeld/onrustig;

  • sterk gebalde vuistjes;

  • spugen;

  • snel schrikken;

  • overstrekken van de rug;

  • onrustig slapen;

  • naar de oren of het achterhoofd grijpen;

  • slecht verdragen van voeding.

Bevalling mogelijk de oorzaak van klachten

Problemen bij baby’s zijn vaak terug te voeren naar de bevalling. Tijdens de bevalling maakt het hoofdje bij doorgang door het geboortekanaal een sterke draaiing. Dit is normaal. Bij een te sterke draaiing worden nekgewrichten echter overbelast en banden en spieren worden wat meer uitgerekt. Hierdoor kan uw baby klachten ondervinden. Het goed functioneren van de wervelkolom is van groot belang voor de houding en motorische ontwikkeling van pasgeboren baby’s. In de eerste maanden is dit  ook belangrijk voor een goede zuig- en slikreflex.

Referentie:

Miller, J.E., Miller, L., Sulesund, A., Yevtuschenko, A., 2009. Contribution of chiropractic therapy to resolving suboptimal breastfeeding: a case series of 114 infants. Journal of manipulative and physiological therapeutics 32 (8):670-4

Zachte behandeling speciaal voor baby’s

De behandeling van baby’s is niet te vergelijken met de behandeling van volwassenen. De chiropractische behandeling van baby’s bestaat uit zachte druktechnieken en mobilisatietechnieken om druk van een bepaalde wervel te verlichten. Baby’s reageren over het algemeen snel op de behandelingen. U kunt ook al vroeg beginnen, zelfs een baby van een week oud kan door een chiropractor worden behandeld. Er is geen enkele reden om te wachten, aangezien er uiterst zachte technieken worden gebruikt.

Veilig voor baby’s

Onderzoek heeft aangetoond dat een chiropractische behandeling van baby’s veilig is. De toegepaste technieken zijn erg zacht. Als uw baby slecht in zijn vel zit en u heeft het idee dat er meer aan de hand is dan de normale klachten van een pasgeboren baby, overlegt u dan eens met een chiropractor. 

 

Referentie:

1. Marchand, A.M. 2013. A Proposed Model With Possible Implications for Safety and Technique Adaptations for Chiropractic Spinal Manipulative Therapy for Infants and Children. Journal of  manipulative and physiological therapeutics

2. Alcantara, J., Ohm, J., Kunz, D., 2009. The safety and effectiveness of pediatric chiropractic: a survey of chiropractors and parents in a practice-based research network. Explore, 5, pp. 290-  295.