Chiropractie van Heuven 

Chiropractische Zorg bij Duizeligheid

Iedereen kent wel de spelletjes die we als kind deden. Een heleboel rondjes draaien en daarna iemand proberen te vangen, een stukje te lopen of een bal weg te schieten.

Vaak ging dit mis met heel veel lachen en plezier als gevolg.

Duizeligheid is echter een heel vervelende en invaliderende klacht wanneer deze “zomaar” optreedt. Wanneer er ook duizeligheid is bij opstaan of bijvoorbeeld bij inspanning, dan kan dit grote gevolgen hebben in uw leven.

Duizeligheid en een licht gevoel in het hoofd, komen echter vaker voor dan de meeste denken. Ook de gevolgen kunnen groot zijn!

Draaierigheid of een licht gevoel zijn niet alleen vervelend, deze kunnen een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Valpartijen als gevolg van de duizeligheid kunnen daarbovenop nog meer schade aan richten.

Ook wanneer er geen valpartijen zijn, kan de angst voor vallen en evenwichtsverlies erg groot zijn. Dit kan ervoor zorgen dat mensen niet meer op straat durven te lopen, niet meer buitenshuis durven te komen en niet meer auto durven rijden.

Duizeligheid is dus veel meer dan de draaierigheid alleen, er kan een hele wereld van leed en problematiek schuilgaan achter de duizeligheidsklachten. Daar komt nog bij dat de klachten soms worden afgedaan alsof puur psychisch zouden zijn.

Juist omdat duizeligheid zo ingrijpend kan zijn, biedt onze chiropractiepraktijk een uitgebreid onderzoek en een verzorgingsplan wanneer wij inschatten dat wij u van dienst kunnen zijn.

Verschillende typen Duizeligheid

De hoeveelheid mogelijke veroorzakers van duizeligheid is groot. Er zijn dan ook heel veel aandoeningen/ziekten/diagnoses die worden gelinkt aan duizeligheid:

  • Zieke van Ménière
  • BPPD (Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid)
  • Migraine
  • Ontstekingen van het Evenwichtsorgaan

Met zoveel verschillende oorzaken van duizeligheid, is het wel duidelijk dat dit een zeer complexe problematiek is. Dit is de reden dat Chiropractiepraktijk van Heuven niet alleen zorg biedt aan cliënten met Ménière klachten maar dat wij ook speciale aandacht hebben voor de verschillende vormen van duizeligheid.

Anders dan veel andere behandelaren, kijken wij niet zozeer naar de duizeligheid zelf.

Dit klinkt misschien paradoxaal of zelfs niet logisch. De reden hiervoor is dat wij geloven dat de duizeligheid een symptoom is. Een signaal van het lichaam dat er iets ontregelt is.

Dit geeft ons de informatie dat de duizeligheid dus eigenlijk een gevolg is van een verstoring ergens in het lichaam. Dit is voor ons reden om dieper te gaan graven op zoek naar deze echte aanleiding en oorzaak.

Hiermee worden vaak verrassende mogelijke aanknopingspunten gevonden die niet alleen door andere zorgverleners over het hoofd zijn gezien maar die ook nog eens bijzondere resultaten hebben.

 

Anders dan veel andere behandelaren, kijken wij niet zozeer naar de duizeligheid zelf.

Cervicale of Cerviogene Duizeligheid: Vaak niet geconstateerd!

Bekende veroorzakers van duizeligheid zijn het evenwichtsorgaan en suikerziekte (hoge of lage suikerspiegel). Ook vermoeidheid en migraine worden vaak met duizeligheid geassocieerd.

Een minder vaak onderzochte oorzaak is het niet goed functioneren van de nek. Terwijl juist het disfunctioneren van nek(wervels) een grote mogelijke veroorzaker is van duizeligheid. Dit disfunctioneren kan optreden na bijvoorbeeld een trauma als auto-ongeluk (vaak whiplash) of sportongeval. Ook ouderdomsverschijnselen zoals artrose en slijtage aan het kraakbeen/wervels kunnen zorgen voor een verminderde functie van de nekwervels.

Verstoringen in deze regio kunnen zich uiten in subluxaties. Oftewel blokkades in zenuwen en zenuwgeleiding. Deze verstoringen hebben als mogelijk gevolg bijvoorbeeld de genoemde duizeligheid. Deze duizeligheid wordt dus niet verholpen door het evenwichtsorgaan te behandelen!

De potentiele echte oorzaak ligt in de nekregio.

Het is dus zaak om deze regio te verzorgen. Het verzorgen van blokkades van zenuwen en zenuwuitlopers is bij uitstek de expertise van de chiropractor. Dit is dan ook de reden dat wij met grote regelmaat mensen mogen bijstaan bij het (terug)vinden van hun gezondheid.

Bij onze zorg vallen wij nooit terug op medicatie/chemicaliën om lichaamsfuncties te ontregelen of signalen te onderdrukken. Onze zorg zal altijd bestaan uit het onderzoek van de oorzaak van klacht en zo mogelijk deze oorzaak te verzorgen.

 

 

 

Een betere Gezondheid door Chiropractie