OPLEIDING

De opleiding tot chiropractor

Om aan een Chiropractic College of University te worden toegelaten is een afgeronde VWO-opleiding nodig met het profiel Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek.

Opleiding tot Chiropractor

De opleiding tot chiropractor wordt in Nederland niet gegeven. De opleiding is vooral te volgen in Engelstalige landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. In Europa in het Verenigd Koningkrijk, Barcelona, Madrid, Zürich, Bournemouth en Odense.

In de VS is het een zesjarige voltijd universitaire opleiding, in Europa duurt de opleiding 5 à 6 jaar. In de VS studeert men af met de door de Amerikaanse overheid en de W.H.O (World Health Organisation) erkende titel D.C. (Doctor of Chiropractic) achter de naam.

Functionele Neurologie

Een chiropractor kan zich specialiseren, bijvoorbeeld in functionele neurologie, een 3 à 4 jarige postdoctorale studie (zoals bij onze praktijken het geval is).

Meer Engelstalige informatie vindt u op:

Momenteel zijn er ongeveer 20 chiropractoren werkzaam in Nederland met deze specialisatie.

We zijn gespecialiseerd in functieverbetering van het zenuwstelsel in de ruimste zin van het woord.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van chiropractische correcties op de wervelkolom en de extremiteiten en er zijn allerlei stimulaties die gebruikt kunnen worden zoals evenwichtsoefeningen, oogoefeningen, rekoefeningen, etc.

Met deze specialisatie kunnen klachten vaak effectiever worden behandeld, ook de klachten waarbij u niet direct aan de chiropractor zou denken!