Dick van Heuven

Specialisatie: functionele neurologie

In mijn tienerjaren had ik last van mijn nek. Deze nekklachten namen eerder toe dan af. Via mijn huisarts had ik na vier jaar nog steeds geen oplossing voor mijn klachten.

Tijdens mijn vakantie in California kwam ik bij een chiropractor terecht. Daar werd de oorzaak, scheefstand van de nekwervels en het effect hiervan op het zenuwstelsel, samen met een behandelplan uitgelegd. Het gevolg was een uitstekend resultaat, waardoor ik besloot chiropractor te worden!

In 1982 vertrok ik naar het Palmer – West College of Chiropractic voor een zes jarige universitaire opleiding. In 1990 startte ik Chiropractie Van Heuven in Amersfoort. De praktijk liep goed, wat aanleiding gaf om een tweede praktijk in 1994 te starten in Deventer.

In de praktijken kwamen ook cliënten met gecombineerde klachten. Ook klachten waarvan men in eerste instantie niet zou denken dat chiropractie zou kunnen helpen. Tot mijn verbazing namen deze klachten vaak af. Dit kon ik niet verklaren en daarom besloot ik om een Amerikaanse postdoctorale opleiding te volgen en heb ik mij gespecialiseerd in functionele neurologie. Hierdoor kreeg ik nog meer inzicht van de mogelijkheden van chiropractie en hoe het werkt. In 1999 studeerde ik af met de Amerikaanse titel Diplomate of the American Chiropractic Neurology Board (DACNB). Deze titel wordt vooralsnog in Nederland niet erkend.

Chiropractie is relatief onbekend in Nederland, vaak vinden mensen het eng en wordt het snel afgeraden. Dit is erg jammer, wij hebben namelijk de kennis in huis om veel mensen te helpen! Daarom geven wij voorlichting en laten wij zien wat chiropractie voor hen kan betekenen en hoe chiropractie kan bijdragen aan een pijnvrij en gezond leven. Luister naar je lichaam is onze boodschap! Pijn, een klacht, een symptoom zijn signalen dat er iets in het lichaam niet goed gaat. De oorzaak ligt vaak in het zenuwstelsel.

Ons doel is mensen pijnvrij, gezond en zo kwalitatief mogelijk te laten leven. Pijn is niet nodig!

Maak een afspraak en kom langs. U heeft niets te verliezen, behalve uw klachten!