Hoofdpijn & Migraine

Zijn een van de meest voorkomende pijnklachten. ​ Veel volwassennen, maar ook kinderen kunnen er last van hebben.

 
 

Hoofdpijn

Chiropractie kan de oplossing zijn voor vele soorten van hoofdpijn; spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en hoofdpijn als gevolg van whiplash. Het kan gaan om lichte hoofdpijn die niet van lange duur is of chronische hoofdpijn die meer intens van aard is.

Chiropractie helpt u de oorzaak van uw hoofdpijn op te sporen en te classificeren. Hoofdpijn is een signaal van het lichaam, een symptoom, dat iets niet goed functioneert.​

Migraine

Als u heftige, stekende of bonzende hoofdpijn heeft, vaak aan één kant van het hoofd, dan kan het zijn dat u migraine heeft. De pijn wordt erger bij inspanning en het kan zijn dat u zich misselijk voelt en moet overgeven. Vaak is fel licht of een hard geluid slecht te verdragen. Soms wordt migraine vooraf gegaan door een ‘aura’. U ziet dan 30-60 minuten voor de hoofdpijn begint, al een soort flitsen of schitteringen. In enkele gevallen kan het zijn dat u een doof gevoel, tintelingen of wat minder kracht heeft aan één kant van uw gezicht of lichaam. De migraine komt vaak in aanvallen.