Chiropractie van Heuven 

Onze (rug)scans zonder Straling

Scannen

Chiropractie heeft als kenmerk dat zij altijd is gericht op het verbeteren van de gezondheid. Om deze reden zal uw chiropractor bijvoorbeeld geen chemische middelen adviseren.

Ook gebruiken chiropractoren geen scans met straling zoals röntgenscans. Toch heeft ook een chiropractor belang bij een goed beeld van uw lichaam, meer informatie betekent immers een betere analyse van uw gezondheid!

Daarom maakt ook chiropractie praktijk van Heuven gebruik van apparatuur om uw lichaam te kunnen scannen.

Onze (rug) scans echter, zijn 100% ongevaarlijk en maakt geen gebruik van straling!

De scans zijn:

  • Balans: meet de verdeling van het gewicht op de voeten en het evenwicht
  • EMG (Elektro Myo Gram, worden geen naalden gebruikt): meet de spierspanning langs de wervelkolom
  • Temperatuur: meet de temperatuur langs de wervelkolom
  • HRV (Heart Rate Varibilty): meet de variabiliteit van de hart slag
  • ROM (Range Of Motion): meet de beweeglijkheid van de wervelkolom

De EMG scan is een bekende vorm van beeldvorming die veel wordt gebruikt binnen chiropractie praktijken. De scan geeft informatie over de gesteldheid van spieren/zenuwen in de rug.  De techniek van EMG scan is het waarnemen van hogere/lagere activiteit van regio’s in de rug. Dit is een aanwijzing voor mogelijke verstoring van het functioneren van de zenuwen (subluxaties).

Onze CLA EMG scan is sterk verwant aan de bekende myovision scan en geeft op een ongeveer gelijkwaardige manier een beeld van bijvoorbeeld spierspanning in uw rug. Wij kiezen in onze praktijk voor de CLA scan omdat deze een nog completer beeld van de staat van uw zenuwstelsel in bijvoorbeeld uw rug.

Naast activiteit kunnen wij ook subtiele verschillen in temperatuur waarnemen waardoor bijvoorbeeld ontstekingen kunnen worden gevonden.

Voor ons als neurologische chiropractiepraktijk geeft deze scan waardevolle informatie over de staat van het zenuwstel, onder andere, rondom de wervels. De echte gezondheidswinst kan worden behaald wanneer de informatie van de scan wordt gecombineerd met een grondig onderzoek van een ervaren chiropractor en met de bevindingen uit het anamnese gesprek.

De CLA scan, het lichamelijk onderzoek en de anamnese maken het mogelijk dat de chiropractor een compleet beeld krijgt van klachten in uw lichaam en de bijbehorende oorzaak.

De chiropractische CLA rug scan is dan ook geen manier van behandelen, de apparatuur helpt een neurologisch chiropractor om een beter beeld te krijgen van eventuele verstoringen in uw lichaam.

Het is vervolgens het werk van de chiropractor om deze verstoringen te verzorgen.​

Welke Klachten kunnen wij verzorgen met de CLA Rug Scan

Zoals al eerder verteld; onze chiropractische scans geven extra informatie over de staat van het zenuwstelsel en spieren in bijvoorbeeld uw rug en nek.

Deze zenuwen zijn niet alleen in de rug actief, zenuwen lopen door het gehele lichaam. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een waargenomen verstoring in de rug, elders in het lichaam klachten veroorzaakt.

Iedereen kent wel de hernia waarbij pijn kan uitstralen naar de benen. Bij een hernia is de verstoring van een zenuw zo hevig, dat deze duidelijk naar voren komt.

Een ervaren neurologisch chiropractor (functioneel chiropractor) is zich echter voortdurend bewust van subtiele verstoringen, subluxaties genoemd. Deze subluxaties kunnen in de rug worden waargenomen op het punt waar zenuwen de wervelkolom verlaten.

De klachten kunnen echter op een compleet andere plaats optreden!

Dit zorgt ervoor dat pijn in de schouder, mogelijk haar oorzaak vind in rug of nek. Niet de botten, spieren of pezen van de schouder hebben namelijk een probleem in dit voorbeeld. De zenuw die deze structuren aanstuurt is geblokkeerd! Het gevolg is misschien wel een afname van spierkracht in de schouder, de oorzaak echter ligt in een verstoring van de zenuw bij de wervelkolom.

Het verzorgen van de schouder geeft dan ook geen verlichting, de zenuw in de rug regio is de mogelijke oplossing voor het probleem.

De CLA rug scan geeft een neurologisch chiropractor hier dus belangrijke extra informatie. Wij gebruiken deze (rug) scans dan ook in onze praktijk om een compleet te krijgen van de gezondheid van onze cliënten.

 

Onze chiropractische scans geven extra informatie over de staat van het zenuwstelsel en spieren in bijvoorbeeld uw rug en nek.

Volledig Lichamelijk Onderzoek met Chiropractische Scans

Chiropractie praktijk van Heuven biedt een volledig neurologisch chiropractisch onderzoek. Hierbij ontvangt u niet alleen onze (rug) scans, maar ook het lichamelijk onderzoek en het inzicht gevende gezondheidsgesprek.

Tijdens deze eerste kennismaking kunnen wij een indruk krijgen van mogelijke veroorzakers van uw klachten en kunnen wij daarbij een inschatting maken of onze zorg voor u waardevol kan zijn.

Wanneer u (jarenlang!) loopt met klachten die niet verholpen kunnen worden maar waar u nog wel steeds last van heeft, dan komen wij graag met u in contact.

Neurologische chiropractie is dan geen snelle oplossing voor ieder probleem. Neurologische chiropractie is wel het toepassen van vele jaren opleiding en ervaring van een kundig functioneel chiropractor in combinatie met grondig lichamelijk onderzoek. Wij verwijzen u heel graag naar onze pagina met ervaringen van onze cliënten, hier kunt u zelf lezen wat er soms mogelijk is bij allerlei uiteenlopende klachten.

 

 

 

Een betere Gezondheid door Chiropractie