Rug, Nek & Schouderpijn

Symptomen: het topje van de ijsberg….

 

 

 

 

Rugklachten zijn vervelend en belemmeren vaak dagelijkse bezigheden. Het is zelfs de op een na belangrijkste oorzaak van verzuim op het werk. Rugklachten gaan vaak gepaard met schouder en nekklachten. Het is immers het centrum van het lichaam waaruit alle bewegingen ontstaan. Door langdurige lichamelijke belasting ontstaan functiestoornissen in de wervelkolom. Hierdoor worden rug en nek stijver wat uitstraalt naar de schouders. Dit alles gaat gepaard met pijn.

Geen medicatie, geen straling

Onze praktijk werkt met scans die geen straling geven. Ook verstrekken wij geen medicatie: wij helpen het lichaam zelf de oorzaak van de klachten aan te pakken.

Specialist in zenuwklachten

Onze specialisatie in functionele neurologie,  stelt ons in staat uiteenlopende klachten van het zenuwstelsel te verhelpen. Wij bieden uitkomst bij onbegrepen klachten!

30 jaar actief met Chiropractie

Wij zijn al 29 jaar bezig met ons vak. In die jaren hebben wij duizenden mensen mogen helpen. Al die opgedane ervaring, nemen wij mee wanneer wij u helpen.

Hoe wij uw nek, schouder & rugklachten verhelpen

Acute lage rugpijn, het door je rug gaan, een stijve nek, en zeurende/stekende pijnen in de schouders ontstaan doordat het lichaam niet op tijd heeft gereageerd op een beweging. De hersenen hebben het lichaam niet op tijd geïnformeerd om de juiste spieren aan te spannen bij een bepaalde beweging, wat een te grote rek op banden en spieren tot gevolg heeft.

Oorzaken van rug, nek en schouderklachten:

  • Slechte houding;

  • Weinig variatie in houding;

  • Langdurige dezelfde activiteiten;

  • Veel stilzitten;

  • Weinig gezonde lichaamsbeweging;

  • Onveilige tiltechnieken.

 

De spieren, wervels, tussenwervelschijven, gewrichtskapsels, bindweefsel en het zenuwstelsel spelen allemaal een belangrijke rol in het bewegen van de rug, nek en schouders. Als één of meer van deze structuren zijn werk niet goed kan doen, ontstaan er klachten. Hoewel de klachten bij verschillende patiënten vaak sterk op elkaar lijken, kan de onderliggende oorzaak heel anders zijn. Het is dus belangrijk om eerst zorgvuldig te analyseren hoe de klachten ontstaan zijn, voordat een effectieve behandeling gestart kan worden.

De chiropractor maakt meestal gebruik van ‘correcties’ om de beweeglijkheid van gewrichten te herstellen. Een correctie, in de volksmond vaak ‘kraken’ genoemd, is een hele kleine snelle beweging, bedoeld om het gewricht iets op te rekken. Hierdoor wordt de souplesse van het gewricht hersteld.​

Robert

Nek

4_5_stars

“Ik ben Robert, 41 jaar en werkzaam als zelfstandig ondernemer. Begin 2005 ben ik terecht gekomen bij de praktijk van Chiropractie Van Heuven. De nekklachten waar ik destijds al geruime tijd last van had negeerde ik door tegen mijzelf te zeggen: “het gaat wel een keer over”. Dat ging het dus niet. Toen de pijn in mijn nek heviger werd en ik ook nog eens bijzonder slecht in mijn vel kwam te zitten werd mij geadviseerd om eens naar Chiropractie van Heuven te gaan. Ik heb nu geen last meer van mijn nek en naast de behandelingen die ik nog steeds periodiek volg heb ik mijn levensstijl compleet veranderd.”

16, Feb 2016

Vanessa Viva

Onderrug

4_5_stars

“Mijn naam is Vanessa Viva Koomen. Door aanhoudende pijnklachten in mijn onderrug en nek ben ik uiteindelijk bij een chiropractor terecht gekomen. Ik had naast pijnklachten ook last van tintelingen in mijn been en gezicht. Vooral deze prikkelingen waren lastig in het dagelijks leven maar ook verontrustend. Na de eerste behandeling ervoer ik een gevoel van bevrijding. Door (pijn) klachten beweeg je anders, meer gespannen. De spanning was na de behandeling direct minder en de pijn ook.”

16, Sep 2018