Wat men van ons vindt

Manus van Oosterum

Langdurige lage rugklachten

4_5_stars

Ik ben Manus van Oosterum, een 68 jarige ondernemer, die getrouwd is met zijn lieve Gerlinde en heb 4 gezonde kinderen, waarvan er nog 2 thuis wonen.

Ik ben langdurig financieel adviseur geweest van medisch specialisten en huisartsen. De eenvoudig aantoonbare verwevenheid met de farmaceutische industrie en de medische sector vormden voor mij een steeds belangrijker zorg over de kwaliteit van de zorgsector. Deze zorg is voor mij tijdens de verklaarde Corona”crisis” alleen meet bevestigd.

  1. De aanleiding voor andere “traditionele” geneeswijzen,

De ervaring met de mentaliteit van veel medisch gespecialiseerde mensen in mijn omgeving, zoals in mijn hockeyteam, toonden mij dat medische ethiek en (veel) geld verdienen nogal eens op gespannen voet met elkaar leefden. Tijdens mijn advies activiteiten kwam ik met een huisarts, die zich zeer kritisch uitte over de “traditionele” medische sector en specialiseerde zich op het terrein van Homeopathie en Acupunctuur. Opvallend was dat deze arts de meest geringe klachten wist vast te stellen en zijn aanbevelingen ook nog werkten.

  1. Wat was de aanleiding?

Het zal ongeveer 15 jaar geleden zijn, dat ik werd geconfronteerd met de zogenaamde “lage rugklachten”. Mijn huisarts had geen idee op welke wijze hij dit ongemak kon oplossen. Hij stuurde mij naar een fysiotherapeut. Veel mannen klagen over hun schoonmoeder, maar de mijne, die ik zeer waardeer, informeerde mij over haar ervaringen met de Chiropractor praktijk van Dick van Heuven.

Mijn rugklachten waren van dien aard, dat ik nagenoeg niet kon gaan zitten, en als ik zat nagenoeg niet kon opstaan vanwege de zeer ernstige snijdende pijnen. Waar ik veel kilometers maak voor mijn werk, was het bijna onmogelijk in en uit de auto te stappen. Mijn werkzaamheden werden door deze beperking ernstig negatief beïnvloed.

  1. Wat was mijn verwachting?

Zoals gezegd heb ik veel vertrouwen in oorspronkelijke geneeswijzen, die ook nog eenvoudig verklaarbaar zijn. Deze eenvoudige verklaarbaarheid las ik in het verstrekte boekje, maar ook zeker door de wijze waarop Dick van Heuven de essentie van Chiropractie aan mij verklaarde.

En in dit vertrouwen werd ik zeer positief tevredengesteld. Binnen de kortste keren werden de klachten veel minder en verdwenen zelfs binnen enkele weken in zijn geheel. Tevens merkte ik bij voorbeeld een verbetering in het slapen en voelde mij zeer veel actiever.

  1. Hoe keek u tegen de praktijk, chiropractie en de behandeling aan voordat u bij ons kwam?

Mijn verwachting kan ik niet beschrijven, maar wel mijn hoop. Ik leed zoveel pijn, dat ik bereid was alles te geloven, om tot een verbetering te komen. Mijn vertrouwen in geneeswijzen die gebaseerd zijn op oorspronkelijke behandelingen genieten sowieso mijn aandacht, maar ik had geen enkele ervaring met Chiropractie, dan de “waardering” van mensen als dat je “gekraakt” zou worden. Nou was ik in mijn leven eenmaal gekraakt, en dat had ook nog zeer succesvol gewerkt.

Het was dan ook niet meer dan hoop op verbetering en mijn nieuwsgierigheid, zoals mijn gezin dat noemt, veroorzaakt dat ik te allen tijde met een open verwachting dan in dit geval een behandeling aanga.

  1. Hoe was uw ervaring?

Nadat ik als patiënt zorgvuldig werd geïnformeerd en een test liet zien waar de pijnoorzaken zouden zitten, werd de behandeling gestart. Na de eerste behandeling namen de pijnklachten al zeer vergaand af en leidde alleen daardoor al tot een nog meer stijgend vertrouwen.

  1. Wat zijn uw ervaringen met de behandeling, de praktijk, de chiropractors en de assistentes en wat heeft het u opgeleverd?

Na plus minus 4 weken waren de klachten verdwenen. Maar nog mooier was dat de kwaliteit van mijn slapen ook leidde tot een meet uitgerust lichaam en mijn activiteiten, maar ook mijn helderheid in denken zeer positief werden beïnvloed. Ondanks mijn 68 jaar heb ik het gevoel zowel fysiek als psychisch nog zeer veel aan te kunnen. De leeftijd van 68 jaar lijkt veel ouder dan dat ik mij voel. Het maakt mijn leven met nog 2 relatief jonge kinderen tot iets bijzonders! Tevens hebben we door onze eigen zeer positieve ervaringen met de praktijk van van Heuven meerdere mensen in onze omgeving zelfs spectaculaire verbeteringen zien meemaken.

Maart 2022

Peter Gerritsen, Ommen

Acute rugklachten

4_5_stars

Mijn naam is Peter Gerritsen en omdat U deze brief aan het lezen bent kan ik er van uit gaan dat u of wellicht iemand in uw nabijheid kampt met een fysiek moeilijk, pijnlijk of zelf een onduidelijk probleem.

Mijn eigen probleem, inmiddels lang geleden begonnen met acute rugklachten met als gevolg directe uitval betreffende arbeid en dat voor een zelfstandige… drama!!

Dat vermeld te hebben, ben ik op dit moment onder behandeling bij Chiropractie van Heuven te Deventer sinds januari 2018.

Wat ik U kan vertellen over chiropractie van Heuven is dat het een bijzonder prettige, wel willende en zeer professionele omgeving is waar echte resultaten worden geboekt!!

Ik benadruk dit zeer specifiek want ik weet namelijk als geen ander hoe frustrerend, onduidelijkheid, immobiliteit, radeloosheid als gevolg van fysieke klachten voelde!!

In middels ben ik door een gedegen onderzoek met een duidelijke aanduiding van wat de heftige klachten veroorzaakte ,behandelingen, klachten vrij!!

Ook hier wil vooral dat laatste benadrukken “klachten vrij” maar betekend dat, in mijn geval, dan ook genezen.. nee dat kan in mijn geval niet maar wat wel is dat ik weer normaal mee kan in het arbeids proces, voluit weer sport moet ik wel vertellen dat ik bewust ben geswitcht van boksen naar het mountainbiken wat ik dan wel weer 3x in de week doe… en dat is echt weer geweldig om te kunnen sporten… heerlijk!!

Het niet “genezen” zijn wat houd dat voor dan eigenlijk in??

Dat betekend dat in mijn geval dat het lichaam periodieke behandelingen nodig heeft ter voorkoming van het opnieuw ontstaan van de oude klachten.

En dit werkt voor mij en het ritme hier van is 1x in de 6 tot 8 weken (voor een ieder verschillend) en dat het werkt dat heb ik U al verteld nl; ik ben klachten vrij!!

Ik zeg ga heen, twijfel niet, luister niet naar spookverhalen… allemaal onzin het is een serieuze wetenschap waar bij deze chiropractor Dick van Heuven een echte uitschieter is.

En ik kan het weten heb er flink wat ontmoet!

Veel succes, het gaat U goed. Met vriendelijke groeten, Peter Gerritsen.

November 2021

Jildou en Roel

Ontevredenheid bij baby Syb

4_5_stars

Wij zijn Jildou en Roel, de ouders van 2 gezonde jongens; Moos (4) en Syb (7+ mnd).

Voor Syb zijn we bij chiropractie van Heuven terecht gekomen.

Al een maand of 7 zijn we aan het uitvogelen waarom we Syb, bij vlagen niet tevreden kunnen krijgen. Hij heeft een schone luier, lekker gegeten, een boertje gelaten, we hebben gespeeld en misschien zelfs nog even geslapen.

De gebroken nachten en de lange dagen begonnen z’n tol te eisen. Door de vermoeidheid vergeet je af en toe te genieten.

Op advies van een van de gastouders zijn we in gesprek gegaan met de chiropractor. Het komt regelmatig voor dat er tijdens de geboorte iets gebeurt waardoor het in het nekje of de rug toch ‘verkeerd schiet’.

Een veel gehoord verhaal, althans, wij hoorden het veel, is dat je er een compleet ander kind voor terugkrijgt.

Eerlijk is eerlijk, na de eerste 2 behandelingen merkten we dat nog niet zo. De nachten werden niet beter, na de behandeling was ie ook vaak niet te genieten. Dat kan er altijd bijhoren natuurlijk. Maar daarna kregen we er oprecht een heel ander kind voor terug. Veel vrolijker, actiever, sterker, kortom: veel beter in zijn vel. We zijn er nog niet. Maar we zijn op de juiste weg!

Oktober 2021

Heer

Krampen in benen

4_5_stars

Ik ben 75 jaar, gepensioneerd en ik ben woonachtig in Voorst en via mond tot mondreclame bij deze praktijk gekomen.

De aanleidingen waren klachten in beide benen, krampachtige klachten. Op verschillende momenten, hoofdzakelijk tijdens het zitten en het in- en uitstappen van de auto. Krampen in beide benen, hoofdzakelijk in het rechterbeen. Soms kwam daar duizeligheid bij als symptoom.

Ik was al bij de fysiotherapeut geweest met deze klachten, dat had niet voldoende effect. De klachten beperkten mij in mijn vrijheid; autorijden kon maximaal 15 minuten, uitstappen was pijnlijk en lang zitten op een lage(re) stoel/bank gaf ook klachten (stijfheid in de rug en de benen).

Mijn verwachting was dat ik weer normaal kon functioneren. Dus op een stoel zitten en langere tijd autorijden en uitstappen zonder pijn.

Voor mij was zowel de praktijk, chiropractie en de behandeling onbekend. Via een kennis ben ik hiermee bekend geraakt en het leek me wel het proberen waard. Mijn ervaring tot nu is redelijk positief, de genezing gaat erg langzaam, wellicht had ik wat sneller resultaat verwacht. Ik had een wat meer intensievere behandeling verwacht. Alle medewerkers van de praktijk zijn erg vriendelijk en professioneel, ik krijg goede uitleg van Dick. De praktijk zelf is goed bereikbaar, met goede parkeervoorzieningen.

Wat heeft het me opgeleverd: ik beweeg mezelf weer een stuk beter, ik ben soepeler en kan weer langer autorijden/uitstappen en op een lagere stoel/bank zitten. Ik ben soepeler in mijn beweging en kan me weer beter bewegen. Ik heb weer een stuk van mijn vrijheid terug door langer pijnvrij te kunnen autorijden en ik kan me beter bewegen.

Oktober 2021

Marina

Complex Regionaal Pijn Syndroom

4_5_stars

Mijn naam is Marina, (43 jaar) wonend in Deventer met mijn man en twee pubers.
In het dagelijks leven ben ik elke dag creatief bezig.

Viereneenhalf jaar geleden heb ik een ongeluk gehad waarbij ik een trauma door pletting heb opgelopen en drie middenvoetsbeentjes gebroken had. Na zeven weken gips en veel pijn hoopte ik weer op de been te komen. Helaas liep het anders en heb ik een Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) overgehouden aan het ongeluk.
Na een periode van fysiotherapie, een traject met aangepaste schoenen en een jaar revalidatie, was ik oververmoeid en voelde ik mij heel vaak emotioneel, mede doordat ik veel pijn had en hard gewerkt had aan mijn herstel.

Ik besloot om een time-out te nemen en uit te rusten. Maar wat er gebeurde, doordat ik pijn had aan mijn voet, ging ik compenseren in mijn houding. Hierdoor kreeg ik last van rugpijn. Door de rolstoel voor de lange afstanden, kreeg ik last van golf armen. Door de pijn sliep ik slecht.

Ik had al eerder gehoord van chiropractie, maar nooit de stap genomen. Ook omdat het in het begin een zwaar traject is en ik erg moe was.

Maar de pijn die nog naast de pijn van de CRPS ontstond, heeft mij doen besluiten om naar de chiropractor te gaan.

Bij de intake gaf meneer van Heuven aan dat er hoop was op verbetering, zeker voor mijn rug en ellebogen en de scheefstand van mijn bekken. En hij gaf ook aan dat er meer mensen met CRPS in de praktijk zijn geweest, dat er verbetering kan komen.

Ik ben de behandelingen niet met een grote verwachting ingegaan om teleurstelling te voorkomen. Maar het is heel fijn dat ik al snel verbetering merkte in mijn rug. Ook de scheefstand in mijn bekken is verdwenen. Het slechte slapen en de last van de golf armen schommelt. Maar het is al heel fijn om af en toe een goede nacht te hebben.
Als ik nu terug kijk was het aan het begin wel zwaar om elke week behandelingen te hebben, maar het was het zeker waard.

Als ik bij de praktijk kom, voel ik mij altijd heel welkom, het is gezellig en ik ga blij naar huis.

Op dit moment ben ik nog in de afbouwende fase, en ben zeer tevreden. Ook nadat er een scan geweest is is het fijn om te zien wat er verbeterd is.

Juli 2021

M. K.

Klachten als gevolg van hyperflexibiliteit

4_5_stars

Dankzij mijn hyperflexibiliteit kamp ik sinds mijn 15e al met wisselende rug, nek en heup klachten. In mijn tienerjaren was ik al eerder onder behandeling bij Chiropractie van Heuven.
Sindsdien heb ik menig Fysio en Manueel therapeut bezocht. Inmiddels ben ik 32 jaar en nagenoeg nooit geheel klachtenvrij geweest.
Achteraf is het jammer dat ik niet eerder heb bedacht naar de Chiropractor terug te gaan.

In maart 2020 begon de pijn die ik al in mijn onderrug en heup had uit te stralen naar mijn been. Toen ik in mei nog onmogelijk normaal kon lopen, kreeg ik van de Fysio oefeningen. De huisarts gaf mij pijnstilling om mijn herstel te bevorderen.  Maar de pijn werd niet minder en na onderzoek bleek ik een Hernia te hebben. Ondanks extra medicatie en het advies om te blijven bewegen, ‘want ik kon het niet slechter maken dan het was’, werd de pijn alleen maar erger en kon ik steeds minder.

De Neuroloog vertelde later behalve een operatie, niets aan te doen was. De meeste Hernia’s worden vanzelf minder maar gaan nooit helemaal weg.

Inmiddels waren mijn houding verslechterd, de pijn niet meer te negeren en dagelijkse activiteiten nagenoeg onmogelijk geworden.

Een zenuw blokkade in oktober hieIp maar kort en in december was ik nergens meer toe in staat. Toen ik eind december bij van Heuven naar binnen strompelde stond ik ver voorovergebogen.

lk kon niet meer liggen, amper zitten en had al drie nachten niet kunnen geslapen. Mijn hele wervelkolom en bekken bleken geblokkeerd.

Anders dan de meeste mensen van een Chiropractor verwachten zijn de behandelingen pijnloos en zonder ‘harde hand’. Vanaf de eerste merkte ik al verschil. Na iedere behandeling kon er weer wat meer en werd de pijn wat minder. Naarmate ik mobieler werd kreeg ik meer oefeningen om mijn klachten te verhelpen .

Daarnaast is mij ook geleerd hoe mijn lichaam werkt en hoe ik klachten in de toekomst kan voorkomen.

Thomas drukte mij telkens op het hart ‘luister naar je lichaam’. Dat laatste klinkt simpel maar misschien wel het beste advies dat ik ooit van een behandelaar heb ontvangen.

Mijn herstel ging sneller dan ik had durven dromen. Begin februari kon ik weer normaal !open, zonder kromme rug of mank been.

Na vier maanden chiropractie kan ik weer alles wat ik voorheen ook kon. De zenuwpijn is nagenoeg weg en mijn rug en nekklachten zijn minder dan ze in jaren zijn geweest. Maar ook het ‘niet te verhelpen’ beenlengte verschil waarvoor ik vroeger zooltjes voorgeschreven kreeg, is opeens verdwenen.

In het verleden heb ik vaak meegemaakt dat een behandeling werd geleid door wat het tekstboek voor de klachten voorschrijft.

Mijn ervaring bij Chiropractie van Heuven is dat het tekstboek wordt gebruikt om de behandeling aan te passen op de specifieke klachten.

Mij werd verteld dat ik voornamelijk zelf aan mijn herstel werk en de chiropractie daarbij vooral ondersteunt.

Maar ik heb dankzij die ondersteuning wel weer de mogelijkheid om normale dingen te doen en te leven zonder gebukt te gaan onder de pijn.

Sandhia Jagernath

Chronische rugklachten

4_5_stars

Daar zit je dan, in de wachtruimte van de chiropractor! Om het toch een kans te geven, na alle verzoeken in twee jaar tijd van een collega om het een keer te proberen.

Mijn oog valt meteen op een quote van Dr. B. J. Palmer:

While other professions are concerned with changing the environment to suit the weakened body, chiropractic is concerned with strengthening the body to suit the environment.”

Ik moest meteen denken aan de woorden van mijn doktersassistente: “Ja je moet het toch blijven slikken totdat de pijn verminderd, dat kan zo’n 7 weken duren”. Dat was ik aan het doen, mijn zwakke lichaam aanpassen aan de omgeving, aan pillen, jaar in en uit. Was dit het nou de weg om te belopen de rest van mijn leven? Nee, want er is altijd hoop!

Sandhia Jagernath is mijn naam en dit is mijn ervaring met chiropractie. Ik ben diabeet en heb chronische rugklachten. Ben bij verschillende behandelaars geweest (de bekendste zijn de fysiotherapeuten en mensdieck therapieën). Ik kreeg de bestempeling “Ischias” voor mijn klachten, inmiddels al 10 jaar chronisch. Elke keer dat een aanval terugkwam dacht dit kan het toch niet zijn? Steeds maar onstekingsremmers en pijnstillers? Er is meer, er is iets anders aan de hand. Een onderbuikgevoel die je steeds niet loslaat.

Het was weer zover, een aanval van Ischias. Veel heftiger dan eerst. Door het tillen van pakketten was het weer ge-activeert. Deze keer was ik helemaal immobiel. Het lukte niet meer om rechtop te staan, gaan zitten en opstaan was moeilijk en lopen moest ik met een stok. Enige optie was om te liggen, maar je kon in bed zelfs niet draaien. Dat is verschrikkelijk, alsof je verlamd bent. Na een paar dagen geleefd te hebben van 1000mg onstekingsremmers en 3000mg paracetamol belde ik wanhopig mijn doktersassistent. Wederom het reguliere antwoord. Nu dacht om te opperen of het misschien een optie was om naar de chiropractor te gaan? Na enige stilte werd er lachend geantwoord dat dat niet nodig was. Ik moest het doen met de pijnstillers en uitzitten tot ik weer normaal kon bewegen dat waarschijnlijk 7 weken kon duren.

Ik ga ervan uit “Baat het niet dan schaadt het niet”! Na een hele lange vragenlijst en scans, werd tijdens een intakegesprek mij in begrijpelijke taal uiteengezet wat chiropractie en een behandeling door een chiropractor inhoudt. Eindelijk antwoord op mijn vragen en bevestiging van mijn gevoel. Er was een onderliggende oorzaak. Door instabiliteit was er sprake van asymmetrische subluxation. Antwoord op al mijn kwaaltjes! Waarom ik scheefloop, steeds leun aan één kant, toenemende pijnen aan andere lichaamsdelen en zelfs antwoord op waarom ik mijn diabetes waarden niet kan reguleren. Mijn behandelaar legde uit dat je rug uiterst belangrijk is. Daar lopen namelijk heel veel zenuwen doorheen en mocht er iets aan de hand zijn dan geeft het verkeerde signalen door naar je hersenen. Antwoord op mijn schommelende suiker waarden. Heerlijk om weer een pannenkoek met jam te eten! Ik hoef niet zoveel meer insuline te spuiten. Geen pijnstillers, ontstekingsremmers. Wat is het een voorecht om weer te kunnen bewegen!

Jammer dat chiropractie nog niet overal erkend is. Voor mij was het de oplossing! Dankjewel Dick! Chapeau voor chiropractie van Heuven in Amersfoort!! Tevens voor de professionaliteit en klantvriendelijkheid van het team, waardeer ik ten zeerste!

Januari 2021

Wies

Pijnklachten in been

4_5_stars

 Mijn naam is Wies (61 jaar). Wat heb ik een geluk gehad dat ik bij Chiropractie van Heuven bij Thomas terecht gekomen ben!! Ik kan Chiropractie van Heuven dan ook van harte aanbevelen! Zowel de behandelingen, uitleg, oefeningen en begeleiding als de belangstelling van de receptie dames hebben mij goed gedaan en bijgedragen aan mijn lichamelijke herstel en welzijn.

Mijn lichamelijke klachten bestonden uit pijnklachten in mijn been en zijn ontstaan door overbelasting, dacht ik.  Zenuwpijn, nekklachten, niet slapen, niet kunnen zitten en liggen…. concentratie verlies en vermoeidheid waren het gevolg. Na dit jaar van lichamelijke klachten en steeds slechtere gezondheid was ik wanhopig want na veel onderzoeken en gesprekken met mijn huisarts,  neuroloog,  orthopeet en fysiotherapeut werd mijn leven inmiddels beheerst door beperkingen..

Gelukkig heb ik mijn vooroordelen aan de kant gezet en een afspraak bij jullie gemaakt. Inmiddels ziet mijn leven er weer een stuk beter uit en ben ik van een wrak weer een actief en sportief en veel gelukkiger mens geworden! Daar ben ik jullie dankbaar voor! Dat gun ik iedereen en dus ik wil deze praktijk van harte aanbevelen!

Januari 2021

Familie Schokkenkamp

Diverse klachten

4_5_stars

 

Wij zijn familie Schokkenkamp en gaan met drie generaties naar chiropraktijk van Heuven in Deventer. Thuis heeft de familie een melkveebedrijf en wonen met elkaar op één erf.

Aanleiding was Cobi (60), die weinig gevoel had in de voeten. Vele bezoeken bij de dokter en het ziekenhuis hielpen niet. Kennissen vertelde over chiropractie en zodoende kwam Cobi bij van Heuven in Deventer. Bertus (59) de man van Cobi ging mee naar chiropraktijk van Heuven. Bertus heeft last van zijn knieën en benen. Gerrie (76), de moeder van Bertus heeft in 2018 een knieprothese gekregen en heeft hier altijd nog pijn aan en ging ook mee naar chiropraktijk van Heuven. Jan (82), de man van Gerrie heeft last van de nek en kan die niet optimaal gebruiken. Ook hij ging voor een scan en is in behandeling bij van Heuven. Als laatste kwam de zoon van Bertus en Cobi, Danny (21), bij de praktijk. Hij had last van zere voeten en knieën, Na de scan is hij ook in behandeling gegaan bij van Heuven.

De ervaring bij van Heuven is goed. We worden vriendelijk ontvangen en we merken dat de behandelingen wat doen met ons lichaam. Jan kan de nek beter draaien, Cobi heeft meer gevoel in de voeten en Danny heeft nauwelijks pijn meer in de voeten en knieën. We gaan soepeler en met minder pijn door het leven!

December, 2020

Marion

Last gehad van nek, hoofdpijn, veel spanning in de schouders

4_5_stars

Mijn naam is Marion. Ik ben 55 jaar. Ik ben geboren en getogen in Deventer. Getrouwd en (bonus) moeder van 4. Ik heb vaak last gehad van mijn nek, hoofdpijn, veel spanning in mijn schouders. Na diverse behandelingen bij de fysio, ging het vaak wel weer.

Na een borstverkleining is het ook een stuk beter geworden, maar het bleef altijd een zwakke plek. Mijn werk als marketeer betekent veel tijd besteden achter de laptop. Begin september heb ik na enkele intensieve klusweekenden bij onze oudste dochter een acute slijmbeursontsteking gekregen in mijn rechterschouder. Tjonge, dat is echt pijnlijk. Na een injectie, ging het beter, maar de huisarts adviseerde mij eerst alles tot rust te laten komen en dan naar de fysio. Pas op voor een frozen sholder, waren zijn woorden. Nu heb ik dat in mijn omgeving meegemaakt en dat wil je niet. Dus blijven bewegen, maar dat ging in het begin helemaal niet.

 Mijn vriendin was ondertussen in behandeling bij Dick voor haar hernia en was erg enthousiast. Ze kon na enkele behandelingen steeds meer. Ik heb contact opgenomen of een chiropractor mij kon helpen. Ik had nog nooit eerder een behandeling gehad en je hoort alleen verhalen. Helaas zijn het nog twee werelden, de reguliere en alternatieve gezondheidszorg. Toen ik belde werd ik gelijk zo hartelijk geholpen en Florin heeft mijn vragen heel rustig beantwoord en zo mijn bezorgdheid weggenomen. De behandelingen waren goed te doen en Florin heeft humor. Hoe vaak ik niet te horen kreeg ‘relax’, als ik weer met gekromde tenen op de behandeltafel lag,😊. Daarna moest ik erg lachen om mezelf.

 Het heeft me veel gebracht. Ik let nu veel beter op mijn houding en neem meer pauze tijdens het werken. Dat is nu met thuiswerken extra belangrijk. Ik ben me beter bewust, dat mijn lichaam een zelf genezend vermogen heeft. Ik kan mijn hoofd veel verder draaien en mijn houding is erg verbeterd. Ook mijn heupklachten (niet echt ernstig, maar het leek soms net of mijn heup op slot zat) zijn door de behandelingen en oefeningen helemaal weg. Ik doe alles weer, powerwalken, zwemmen, bodycombat en de laatste tijd body Balance om naast mijn conditie ook mijn lenigheid te verbeteren. Kortom zeer tevreden klant. Altijd zo vriendelijk en hartelijk ontvangen. Professioneel en met passie voor hun vak!

December, 2020

Suzanne

Rug- en nekklachten

4_5_stars

Mijn naam is Suzanne 29 jaar en moeder van 2 kinderen (2,5 en 0) Toen ik 19 was ben ik een keldergat in gevallen. En sindsdien altijd rug en nekklachten gehad. Met werk waarbij ik veel moest staan kwam het meerdere malen voor dat ik helemaal “vast” zat en amper kon bewegen. De fysio kon mij op zo’n moment wel helpen, maar de pijn en zwakke plek bleven bestaan. Tijdens mijn eerste zwangerschap had mijn yoga instructrice het erover dat chiropractie tijdens de zwangerschap enorm kan helpen bij lichamelijke klachten. De fysio mag en kan niets anders doen dan manuele therapie. Wat voor mij niet voldoende was. Toch durfde ik op dat moment niet de stap te maken. Fysio was tenslotte vertrouwd en voldoende rust was toen nog mogelijk. Bij mijn 2de zwangerschap begonnen de klachten al eerder. Rust zat er met een drukke peuter ook niet in. Zodoende ben ik gaan zoeken naar een chiropractor in Deventer. Een afspraak gemaakt voor het onderzoek en scan. Hoewel ik dit best spannend vond heb ik er vanaf het begin af aan een goed gevoel over gehad. Het idee dat mijn hele lichaam nagekeken werd voelde ook logischer dan alleen de pijn in mijn rug. Daarbij geven de dames bij de balie de praktijk ook een heel fijn huiselijk gevoel!

Er werd een behandelplan gemaakt en zo begon ik met frisse moed aan de behandelingen. Ik was ondertussen 8 maand zwanger. De behandelingen werden aangepast aan mijn dikke buik. Veel behandelingen gebeurde staand of zittend. Wel heb ik de eerste 5 behandelingen behoorlijke napijn gehad. Naar deze 5 behandelingen werd het minder. En mijn klachten namen enorm af!

Ik kreeg het gevoel dat ik vitaler werd. En mijn hoofdpijn, nekklachten en rugklachten kwamen nog nauwelijks voor. Zelfs mijn herstel van mijn bevalling ging vliegensvlug. 2 weken naar mijn bevalling ben ik dan ook weer teruggekomen om de rest van de behandelingen af te maken. Fijn vond ik het ook dat Florin meteen goed keek naar mijn bekken en heupen.

Ondertussen ik mijn dochter alweer 14 weken. Zijn mijn wekelijke behandelingen al een tijdje overgegaan naar 1x in de 6 weken en kan ik oprecht zeggen dat Florin veel voor mij en mijn lichaam heeft betekend.  De behandelingen kosten een hoop geld maar Florin heeft in 6 maanden voor mekaar gekregen wat de Fysio 10 jaar geprobeerd heeft.

December, 2020

Martine

Rugpijn

4_5_stars

“Ik ben Martine en 49 jaar.
Al jaren heb ik last van een altijd aanwezige, zeurende lage rugpijn waarbij het me soms ineens echt in de rug schiet.
Hierdoor heb ik vier jaar geleden een fysiotherapeut bezocht, echter met weinig/geen resultaat.
Ik nam de klachten dus maar voor lief en kon er op zich ook wel om functioneren.

Totdat het me begin oktober dit jaar plotseling dusdanig erg in m’n rug schoot en alles zó vast zat dat ik niet meer op of neer kon. Ik kon mezelf niet aankleden of alleen in en uit bed komen. Deze keer duurde het ook veel langer dan andere keren. Dit was nu de 3e of 4e keer en ook vast niet de laatste. Ook merkte ik dat ik steeds stijver en strammer werd.
Ik was het zo zat en wist dat er nu écht wat gebeuren moest. Ik ben namelijk Gastouder en werk met kinderen van 0-4 jaar. Een beroep waarbij je veel moet tillen en bukken. Ik moet dus echt zuinig zijn op m’n rug.

Een  medewerkster van een drogisterij (waar ik om een (lap)middel vroeg voor m’n rugpijn) adviseerde me al een keer om naar een Chiropractor te gaan. Zo kwam ik dus bij van Heuven uit.
Gelukkig kon ik de week erop al terecht voor een scan en een eerste behandeling.
Ik heb er nu 6 weken opzitten met een twee wekelijkse behandeling en ik merkte al snel verbetering. De altijd aanwezige, zeurende lage rugpijn is zo goed als weg en ben ook veel soepeler geworden.

Ondanks deze Corona tijd voelt het veilig om hier binnen te zijn. De wachtruimte is ruim zodat afstand nemen makkelijk is.
Ook de assistentes en behandelaars zijn vriendelijk en professioneel.”

November, 2020

Marga

Erge rugpijn

4_5_stars

Mijn naam is Marga, 67jaar en ik woon in Deventer. Zo’n tien jaar geleden kreeg ik last van pijn in mijn rug. Ik kon haast niet zitten, liggen was ook niet fijn. Ik ging naar de huisarts en kreeg Diclofenac.

Wat ik mankeerde werd me niet duidelijk, maar echt helpen deed het ook niet. Door een collega werd ik gewezen op chiropractie en ben ik op zoek gegaan. Ik kwam terecht bij de praktijk van Dick van Heuven.

Wat me meteen opviel was de prettige sfeer, je klacht werd zeer serieus genomen en het mooiste was dat ik na een paar behandelingen al pijnvrij was.

Omdat ik in het verleden vaker last had van mijn rug en daardoor een paar dagen niet naar mijn werk kon door de pijn, was mijn verwachting niet dat alles nu voorgoed over was. Op aanraden van Dick hebben we besloten om een maal in de vijf weken te komen voor een soort onderhoudsbehandeling.

Af en toe schoot het wel in mijn rug, maar dat was meestal weer snel beter. Langzamerhand kreeg ik weer vertrouwen in mijn rug en ging ik weer rustig sporten.

Het is een geruststellend gedachte dat ik ergens heen kan als het mis gaat. Ik ben deze man eeuwig dankbaar.

Toen mijn man ook klachten kreeg en een behandeling onderging werd hij meteen geholpen aan zijn evenwichtsklachten, na zeventig jaar en een hoop ellende was dat ook ineens over.

Inmiddels is mijn dochter, die in de zorg werkt, ook al een dankbare klant.

We zijn blij dat er inmiddels nog een chiropractor bij is gekomen die ook zeer ervaren is en doortastend. Hopelijk kunnen we nog jaren profiteren van hun kunde.

 

November, 2020

Anneke

Hernia

4_5_stars

“Mijn naam is Anneke, ik ben 55 jaar en ik heb al problemen met mijn rug vanaf mijn jeugd. Mijn huisarts dacht te voelen dat mijn ruggenwervels niet helemaal ‘recht’ stonden en ‘kraakte’, zoals dat toen heette, tijdens een aantal behandelingen mijn rug. Na zo’n behandeling lag ik thuis op de grond van de pijn, omdat ik niet meer kon zitten, staan of normaal liggen. Rond mijn 16e jaar kwamen ze erachter dat mijn rugpijn voortkwam uit het feit dat een tussenwervel niet voldoende was meegegroeid, waardoor deze te klein was gebleven en voor pijnklachten zorgde. Ik heb een jaar een korset gedragen en dacht daarna van mijn rugklachten af te zijn. Helaas bleek niet veel later dat ik ook nog een vergroeiing onderin de rug had, waardoor het onderste deel van de rug stijf was en helaas was hier niets aan te doen. Ik werd doorverwezen naar een fysiotherapeut. Hier kreeg ik tevens te horen dat door de vergroeiing in mijn rug mijn ene been langer was dan het andere been. Ik kreeg oefeningen en door veel te bewegen en vooral veel te zwemmen heb ik jaren weinig last gehad.

Enkele jaren geleden kreeg ik echter last van pijn in mijn rechterbeen als ik langdurig in de auto zat. Het was een stressvolle periode in mijn leven, dus weinig aandacht aan geschonken en als ik maar eenmaal uit de auto was zakte de pijn ook weer snel af. Enige tijd later kreeg ik, na het hardlopen, echter last van pijn aan de achterkant van mijn rechter bovenbeen. Hierop ben ik, toen nog via de huisarts, naar een fysiotherapeut gegaan. Deze vermoedde dat ik, gezien de plek van de pijn, last had van mijn hamstring, ook omdat het vaak begon na het hardlopen. Met een paar weken rust en oefeningen zakte de pijn af, maar zodra ik weer ging hardlopen kwam de pijn terug. Goed een jaar geleden kwam daar ook pijn bij in mijn rechterbil met uitstraling naar de achterkant van mijn bovenbeen, dus terug naar de huisarts. Deze dacht aan ischias, vanwege de uitstraling, en met een paar dagen pijnstillers kon ik weer redelijk uit de voeten. Zo kwakkelde ik een paar maanden door van redelijke weken tot pijnlijke strompelende weken met medicatie.

Afgelopen zomer hadden we het geluk dat de grenzen open gingen en we naar Oostenrijk konden om te wandelen. Na een rit van ongeveer 10 uur kwam ik wat moeizaam uit de auto, maar een beetje bewegen en het ging weer. Na het uitpakken even een wandeling bergopwaarts naar het centrum van het dorp voor wat boodschapjes ging prima, maar toen moest ik naar beneden. Ik kwam amper het pad af en ben strompelend bij het appartement aangekomen. Bij thuiskomst de pijnstillers ingenomen voor de ischias en wonder boven wonder was er de volgende dag niets meer aan de hand en hebben we, met een kleine pijnscheut zo nu en dan, onze vakantie heerlijk kunnen doorbrengen met prachtige wandelingen in de bergen.

Weer aan het werk, waar ik vlak voor mijn vakantie een aangepaste werkkruk had gekregen, een zogeheten Swopper. Een wereld van verschil. Kwam ik ’s ochtends regelmatig krakkemikkig half gebogen het kantoor binnen, dan liep ik er aan het eind van de dag weer fluitend uit, geen centje pijn. Op die kruk kon ik mijn rug blijven bewegen tijdens het zitten en dit bleek toch het beste te werken.

Enige weken na terugkomst uit Oostenrijk stond een dagje sauna gepland. De sauna was ongeveer een uurtje rijden en we gingen met vrienden, dus vriendin en ik zaten gezellig samen achterin. Heenweg geen centje pijn, maar tijdens de terugweg merkte ik dat ik niet echt fijn zat. De pijn vanuit mijn bil begon op te spelen, dus ik ging regelmatig verzitten en ja hoor, bij het uitstappen een fikse rugpijn, zo ook de dag erna, maar ’s avonds was het volledig over en dacht ik: ‘mooi, de periodes dat de pijn er is worden gelukkig korter’. Tot ik zondagmorgen uit bed wilde komen en mijn rechterbeen mij niet meer dragen wou. De pijn vanuit mijn rug via mijn bil naar mijn rechterbovenbeen trok door mijn knie tot mijn enkels, richting mijn tenen. Die tenen tintelden enorm, net als mijn hele voorvoet. Dit voelde niet goed. Op maandag naar de huisarts en die vermoedde een hernia. Geen ischias dus wat al die tijd werd gedacht, maar een hernia en ik werd doorverwezen naar een neuroloog, waar ik 6 weken later terecht kon. Aangezien wij een week later nogmaals richting Oostenrijk zouden rijden met de kinderen en aanhang, hoopte ik natuurlijk dat de huisarts het mis had en dat het toch ischias zou zijn. Iemand raadde mij aan om nog ‘dry needling’ te proberen bij de fysiotherapeut. De fysiotherapeut zei na onderzoek en oefeningen echter ook een hernia te vermoeden. We hebben nog dry needling geprobeerd, maar dit gaf totaal geen reactie. Er zat niets anders op dan geduld hebben, veel te rusten, maar vooral ook te bewegen en na een aantal weken konden we dan beginnen met behandelen. Tja, toen was het tijd om de knoop door te hakken en de vakantie met de kinderen te annuleren. Een lange autoreis met een hernia werd door iedereen toch wel afgeraden.

Eenmaal thuis vraag je je af, hoeveel moet ik eigenlijk rusten en wat bedoelen ze eigenlijk met ‘vooral blijven bewegen’. Moet je veel lopen of bijvoorbeeld juist zwemmen en in welke houding kun je het beste zitten? Je merkt vanzelf hoe je het beste kunt zitten met zo min mogelijk pijn, maar is dat ook de beste houding om te herstellen? Dus wat doe je, je gaat zoeken op het intranet, waar je voldoende vindt, maar ook genoeg dingen die elkaar tegenspreken en je wilt zo graag beginnen met het herstel, maar je moet eerst veel rusten én goed blijven bewegen en wachten tot je bij de neuroloog terecht kunt voor de MRI.

En dan kom je de buurvrouw tegen, terwijl je met je krukken buiten loopt. Je raakt aan de praat en dan blijkt dat zij al veel vaker een hernia heeft gehad en van haar krijg je het advies om naar Chiropractie Van Heuven te gaan. Zij heeft daar goede ervaring mee en aangezien je alles aan wilt pakken om maar te beginnen met het herstel maak je een afspraak. Van binnen vol met kriebels, want je kan de pijn nog herinneren na het ‘kraken’ door de huisarts op 16-jarige leeftijd en daarnaast krijg je regelmatig van mensen om je heen te horen: ‘zou je dat wel doen’?, ‘is dat wel een gediplomeerd iemand’?, ‘ben je niet bang dat het van kwaad tot erger wordt door zo’n behandeling’?

Dan is de dag daar voor je eerste gesprek en de scan en na afloop van het gesprek zegt Dick van Heuven tegen je dat hij denkt dat hij wel wat voor je kan betekenen, maar voor de details is het tweede gesprek met de uitslag van de scan. Ook wordt me dan duidelijk op het hart gedrukt dat als ik niet durf of het niet zie zitten ik altijd mag stoppen en niet door hoef te gaan met de behandeling. De hartelijke ontspannen ontvangst in de praktijk door de assistentes en de goede begeleiding geven me echter vertrouwen. Ik zet, met een klein beetje angst, toch door en ga het behandeltraject in. Al na een paar behandelingen merk ik dat ik thuis en op het werk weer redelijk goed uit de voeten kan. Ik krijg tips mee om te koelen, hoe ik het beste kan zitten en oefeningen om weer ruimte in de rug te krijgen. Vooral mijn collega’s zijn verbaasd over het relatief snelle herstel. Heel voorzichtig durf ik ook de hond weer uit te laten, nog één kruk mee voor de zekerheid, maar al gauw is dat ook niet meer nodig. Eindelijk mag ik naar de neuroloog, moet daar oefeningen doen, word onderzocht en krijg de diagnose: ‘het is een hernia.’ Ik mag door naar de MRI, maar ze geeft gelijk aan dat ik dan maandag terug zal komen voor de uitslag en dat ze me dan zal bevestigen waar de hernia zit en dat het daar dan ook bij blijft, zij kan in het herstel niets voor mij betekenen. Wel is ze verbaasd als ze hoort hoe snel ik herstel. Ik geef aan dat ik bij de chiropractor loop en zei zegt dat ik dit vooral moet blijven doen als het goed voelt. De afspraak voor de MRI laten we vervallen.

Met 8 weken wandel ik, in 1 uur tijd, weer 5 km. Natuurlijk moet ik dit de volgende dagen bezuren, maar nu 12 weken verder wandel ik zonder problemen 5 km in een uur en heb ik afgelopen week al bijna 10 kilometer gewandeld zonder problemen. Zwom ik eerst alleen op mijn rug, omdat buikzwemmen door de pijn niet ging, sinds weken kan ik ook weer op mijn buik zwemmen, heerlijk.

Afgelopen week vroeg ik heel voorzichtig aan Dick van Heuven of ik (ooit) weer zou mogen/kunnen hardlopen. Het antwoord was… nu is nog even te vroeg, maar straks zal dat zeker weer mogen. YES!
Oh, en heb ik al verteld dat eindelijk na zoveel jaren mijn benen nu bijna even lang zijn, dat ik mijn hoofd weer een stuk beter kan draaien en mijn nek- en hoofdpijn minder worden?
Het zijn toch mooie bijkomstigheden” 😉

November, 2020

Celine

Pijn en migraine door rug-, schouder- en nekklachten

4_5_stars

Mijn naam is Celine, 52 jaar en een jaar geleden ben ik bij Chiropractie Van Heuven gekomen op aanraden van een vriendin die heel veel baat bij de behandelingen van Dick heeft. De vooruitgang die bij haar geboekt werd was zo overtuigend dat ik een afspraak voor een intake en scan heb gemaakt om te kijken wat er voor mij gedaan kon worden. 

Al jaren heb ik last van rug-, schouder- en nekklachten waardoor ik vaak pijn en migraine had. Daarvoor ben ik onder behandeling geweest bij diverse therapeuten zoals o.a. mensendieck, fysiotherapeut, acupuncturist en een chiropractor. Alles hielp een beetje, maar vaak tijdelijk en uiteindelijk verergerden mijn klachten. Het gevolg was dat de migraineaanvallen heftiger werden, langer duurden en sneller terugkwamen. Ik functioneerde niet goed meer waardoor ik niet of nauwelijks meer toekwam aan mijn paarden, mijn grote passie. Ook bij het tuinieren lukte het niet meer om zwaardere klussen op te pakken, want dat moest ik ‘s avonds vaak bekopen met hoofdpijn of een migraineaanval. 

De intake gaf goede hoop op verbetering en dus ben ik een intensief traject gestart. Ik was bekend met chiropractie, maar dit was toch een andere manier van behandelen. Na de eerste behandelingen was ik doodmoe en voelde me wat grieperig. Op aanraden van de assistente kon ik daar maar het beste aan toe geven door m’n lichaam de rust te geven waar het om vroeg. 

Na een aantal weken reageerde ik minder heftig op de behandelingen en werd langzaam verbetering voelbaar. Ik kon wat dingen oppakken waar ik eerder geen energie voor had en dat voelde goed. 

Na twee maanden ging ik zo goed vooruit dat ik het gevoel had dat ik mezelf weer had teruggevonden. Dat bleek ook m’n valkuil, want in plaats van te luisteren naar de signalen van m’n lichaam ging ik maar door. Een flinke terugval was het resultaat, maar achteraf gezien heb ik die nodig gehad om te realiseren dat ik grotendeels zelf kan en mag bepalen hoe ik me voel. 

Na een jaar onder behandeling te zijn zit ik veel beter in m’n vel. Ik heb geleerd eerder naar mijn lichaam te luisteren en te doseren en met behulp van een behandeling per maand blijf ik nu behoorlijk stabiel. 

Het paardrijden heb ik weer opgepakt en het leven voelt een stuk lichter nu de migraineaanvallen vrijwel verdwenen zijn. 

De praktijk is zeer professioneel. Zowel de chiropractoren als de assistentes geven je altijd een welkom gevoel. Mocht er behoefte zijn aan meer uitleg over wat dan ook dan wordt daar de tijd voor genomen en dat geeft vertrouwen.

Augustus, 2020

Diana

Heup

4_5_stars

“Er werd mij gevraagd om mijn verhaal op te schrijven. Mijn naam is Diana en ik ben 50 jaar. Ik woon en werk in Deventer.

Inmiddels heb ik 2 heupoperaties achter de rug, waarvan de eerste met grote gevolgen voor mij. Er werd een dikke grote zenuw geraakt tijdens de operatie… gevolg…. geen gevoel in mijn voet en onderbeen met de nodige zenuwpijn! ( te vergelijken met een slaapvoet/been)

Vervolgens zwaar verwaarloosd in het herstel door het ziekenhuizen de fysio die ik toen had. Achteraf bleek dat ze niet wisten wat ze met mij aan moesten en had ik naar een revalidatiecentrum gemoeten. Het lopen ging echt slecht, en had ook nog pijn erbij van de 2 e heup die eraan zat te komen. Ook door alles geen kracht kunnen opbouwen. Gelukkig heeft een andere fysio…. die verder kijkt… mij weer redelijk normaal aan het lopen gekregen. De 2 e heup had voor die tijd steeds alles opgevangen en mocht dat na de operatie ook weer doen. Hierdoor kwam ik flink uit balans, en daar kwam bij dat deze kant ook snel overbelast raakte.

• Kan geen lange afstand lopen, kleine stukjes.

• Autorijden, korte stukjes, omdat ik mijn voet niet voelde en kramp.

• Alles wat ik leuk vind, zwemmen, dansen, sporten, winkelen, lukte niet of nauwelijks.

• Je raakt flink geïsoleerd, mensen willen/kunnen heus even rekening met je houden, maar het moet niet te lang duren.

• Je benen zijn moe, maar je hoofd en de rest niet, het rijmt niet met elkaar.

Ik leerde iemand kennen die mij wees op de chiropraktijk van Heuven. Daar ging hij zelf ook heen, en was zeer tevreden. Om heel eerlijk te zijn had ik geen verwachting, slechter kon bijna niet in mijn beleving. Wist eigenlijk ook niet of hij mij zou kunnen helpen, en wat het inhield. Toch maar gebeld voor een afspraak. Mijn fysio was net ziek en ik had weer eens flink last van overbelasting.

Werd hartelijk ontvangen en kreeg een bom aan info mee, je kunt echt alles vragen, wat ik ook doe, en nog steeds! Iedereen is serieus, maar en vleugje humor is altijd welkom. De assistentes zijn beide lief en hartelijk en denken fijn met je mee, is gewoon prettig. En mijn behandelaar is eigenlijk hetzelfde, zit ook humor in en denkt mee. Na de eerste 2 behandelingen had ik al het idee dat mijn overbelasting snel oploste, normaal heb ik daar weken last van. Niet veel later werd de kramp in mijn voet minder. Zelfs het gevoel lijkt nog steeds te verbeteren in mijn voet en onderbeen. (Dat terwijl men er van uit gaat dat na 2 jaar het herstel van de zenuw stopt, dan moet je er mee leren leven hoe het dan is)

Mijn allermooiste cadeau…… mijn doel is behaald! Wilde zo graag weer kunnen dansen, salsa batchatta, merenge.

Gedaan!!! Al na ongeveer 6 weken behandelen! Voor mij kan het alleen nog maar beter worden.

Nooit de moed opgeven!”

Diana.

Juni, 2020

Robert

Nek

4_5_stars

“Ik ben Robert, 41 jaar en werkzaam als zelfstandig ondernemer. Begin 2005 ben ik terecht gekomen bij de praktijk van Chiropractie Van Heuven. De nekklachten waar ik destijds al geruime tijd last van had negeerde ik door tegen mijzelf te zeggen: “het gaat wel een keer over”. Dat ging het dus niet. Toen de pijn in mijn nek heviger werd en ik ook nog eens bijzonder slecht in mijn vel kwam te zitten werd mij geadviseerd om eens naar Chiropractie van Heuven te gaan. Ik heb nu geen last meer van mijn nek en naast de behandelingen die ik nog steeds periodiek volg heb ik mijn levensstijl compleet veranderd.”

Februari, 2016

Vanessa Viva 

Onderrug

4_5_stars

“Mijn naam is Vanessa Viva. Door aanhoudende pijnklachten in mijn onderrug en nek ben ik uiteindelijk bij een chiropractor terecht gekomen. Ik had naast pijnklachten ook last van tintelingen in mijn been en gezicht. Vooral deze prikkelingen waren lastig in het dagelijks leven maar ook verontrustend. Na de eerste behandeling ervoer ik een gevoel van bevrijding. Door (pijn) klachten beweeg je anders, meer gespannen. De spanning was na de behandeling direct minder en de pijn ook.”

September, 2018

Henny 

Onderrug & Heupen

4_5_stars

“Mijn naam is Henny en ik ben 61 jaar. De reden dat ik bij chiropractie Van Heuven terecht ben gekomen is omdat ik vreselijke en constante pijnen in mijn onderrug en heupen had. Ik kon niet stil blijven zitten, constant een zeurderige pijn, kon nooit te lang op één punt blijven staan en nooit zonder rollator de deur uit. Via een medebewonder hoorde ik van chiropractie. Bij van Heuven heb ik een opstartuur bijgewoont waar alles goed werd uitgelegd. Na een rugbehandeling volede ik al snel resultaat en voel ik me steeds beter.”

Augustus, 2015

Esther

Hernia

4_5_stars

“Ik ben Esther, 40 jaar en ben werkzaam als administratief medewerkster.
Begin 2012 kreeg ik plotseling enorme pijn in mijn onderrug met een uitstraling naar mijn rechterbeen. Hierdoor was het voor mij ineens niet meer mogelijk om normaal te functioneren, laat staan normaal te lopen. Ik ben doorverwezen naar een fysiotherapeut, maar na een paar maanden was er nog geen resultaat. Via mijn moeder ben ik bij van Heuven terecht gekomen. Ik maakte binnen een paar weken grote sprongen vooruit en ging mij zowel lichamelijk als geestelijk steeds beter voelen. Ik had steeds minder pijn en voelde me steeds energieker.

Juni, 2015

Anoniem

Informatie uur

4_5_stars

“Een tijdje geleden ging ik naar het ‘klasje’ van Chiropractie van Heuven. Tegenwoordig heet het ‘informatie-uur’. Daar hoorde ik hoe ze daar te werk gingen. Waar ik allemaal last van had en pijn aan had, dat is teveel om op te noemen, maar Dick van Heuven is begonnen met de behandeling en bij de eerste en tweede behandeling al, was ik zonder pijn. Ik kon me weer in bed omdraaien zonder pijn. Ook mijn hoofdpijn is minder, ik kan mijn nek beter bewegen en daar ben ik super blij mee. Wat een verademing.”

December, 2014

Jaap

Migraine

4_5_stars

“Ik had al zeker 6 jaar lang regelmatig migraine aanvallen, meestal wel 1 keer per week. In eerste instantie werd gedacht aan voorhoofdsholteontsteking en kreeg daarvoor dus medicijnen. Aangezien dit niet werkte is mijn huisarts verder gaan zoeken om te kijken wat er dan aan de hand zou kunnen zijn. Uiteindelijk kwam ik bij de neuroloog terecht, waar ook een scan is gemaakt van mijn hoofd. Naar aanleiding van de scan heb ik medicijnen voorgeschreven gekregen die er voor moesten zorgen dat de migraine aanvallen draaglijker zouden worden. Dit resulteerde in een bijwerking waardoor ik mijn  vingers en tenen niet meer voelde. De huisart kon hier ook niets mee omdat de medicijnen die voorgeschreven werden de klachten verergerde of andere bijwerkingen had waar ik niet op zat te wachten. Als gevolg ben ik naar Chiropractie van Heuven gegaan en heb daar geen moment spijt van gehad.

30, Mrt 2017

Marcos

Armklachten

4_5_stars

“Ongeveer drie jaar geleden werden mijn nekklachten steeds erger en mijn linkerarm/schouder bleef pijnklachten geven. Ook tintelingen in mijn hand. Slapen op deze arm was niet mogelijk, iedere nacht werd ik wel wakker van de pijn. Naar de fysiotherapeut voor diverse behandelingen waaronder dry needling. Maar niets hielp. Door naar de neuroloog, deze heeft een MRI laten maken en daar kwam uit; een nekhernia. De neuroloog stuurde mij naar de pijnpoli, en heb ik in totaal twee keer een blokkade gehad in de zenuw. Dit gaf wel enige verlichting, maar binnen de kortste keren was de pijn weer terug. Via een ander onderzoek kwam men er achter dat ik ook in beide handen een carpaal tunnel syndroom zou hebben. Na een heel aantal van dit soort behandelingen en doorverwijzingen die niets hielpen kwam ik bij chiropractie uit. En zowaar dat hielp! Ik ben nog niet helemaal pijnvrij, maar kan in elk geval weer goed slapen en bewegen.”

Augustus, 2018

Henk

Onderrug

4_5_stars

“Hallo, mijn naam is Henk en ik woon met mijn vrouw in Dalfsen. De klachten die ik kreeg waren rugpijn, links in de onderrug en ik begon scheef te lopen, overhellend naar rechts. De rugpijn werd zo erg dat mijn vrouw ‘s morgens mijn sokken aan moest trekken voordat ik in de auto naar mijn werk elders in het land ging. Na verschillende doorverwijzinen en behandelingen die niets hielpen, kwam ik terecht bij Chiropractie van Heuven. Ik ga nu eens per maand naar de “chiro” voor een onderhoudende behandeling en daar voel ik mij heel goed bij.