Wat is Chiropractie?

 

De World Health Organization (WHO) omschrijft en erkent chiropractie als één van de meest verbreide vormen van manuele therapie en definieert chiropractie als: “Chiropractie is een zorgberoep welke bezig is met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuromusculoskeletale (zenuwen – spieren – botten) systeem en de effecten van deze aandoeningen op de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele technieken, inclusief gewricht correcties met een bijzondere focus op subluxaties.”

Chiropractie betekent: met de handen beoefenen. Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze, de derde grootste geneeswijze wereldwijd, waarbij de wervelkolom en het zenuwstelsel centraal staan.

Doelstelling is het zenuwstelsel zo optimaal mogelijk te laten functioneren, want alles wat plaatsvindt in het lichaam wordt vanuit het zenuwstelsel geregeld. Verstoringen ontstaan in het zenuwstelsel, wanneer wervels niet meer normaal kunnen bewegen. De correcties die de chiropractor op de wervels uitvoert, de subluxaties, zijn erop gericht om de normale beweeglijkheid van de wervels zo goed mogelijk te herstellen en dus ook het functioneren van het zenuwstelsel te verbeteren.

Er worden geen medicijnen voorgeschreven en er worden geen operatieve verrichtingen uitgevoerd.

Chiropractie heeft een holistische benadering, in tegenstelling tot symptoombestrijding, en werkt toe naar een structurele oplossing. Door het optimaliseren van de functionaliteit van het zenuwstelsel kan het zelfgenezend vermogen beter tot uiting komen, waardoor klachten geassocieerd met het zenuwstelsel kunnen verbeteren.

Chiropractie is ontstaan in 1895 in de Verenigde Staten en is wereldwijd erkend door vele overheden.
Wereldwijd werken 100.000 chiropractoren, in Nederland ongeveer 300.

De opleiding tot chiropractie is een universitaire opleiding van 5 à 6 jaar, afhankelijk in welk land de opleiding gevolgd wordt. Opleiding in Nederland is nog niet mogelijk.

 

Geen medicatie, geen straling

Onze praktijk werkt met scans die geen straling geven. Ook verstrekken wij geen medicatie: wij helpen het lichaam zelf de oorzaak van de klachten aan te pakken.

Specialist in zenuwklachten

Onze specialisatie in functionele neurologie,  stelt ons in staat uiteenlopende klachten van het zenuwstelsel te verhelpen. Wij bieden uitkomst bij onbegrepen klachten!

30 jaar actief met Chiropractie

Wij zijn al 30 jaar bezig met ons vak. In die jaren hebben wij duizenden mensen mogen helpen. Al die opgedane ervaring, nemen wij mee wanneer wij u helpen.