Chiropractie van Heuven 

Wat is een Subluxatie?

Wat is een Subluxatie (en hoe komt u er van af?)

De term subluxatie wordt vaak gebruikt binnen de chiropractie. Er zijn subtiele verschillen tussen wat chiropractoren tot een subluxatie rekenen. Er is grotendeels overeenstemming over wat een subluxatie is.

De essentie is altijd een verstoring in de overdracht van signalen tussen zenuwen.

Een subluxatie is daarom het beste te omschrijven als een verstoring in zenuwgeleiding. Denk hierbij aan een blokkade die ervoor zorgt dat zenuwen hun signaal niet goed kunnen versturen.

Omdat een groot deel van onze zenuwen vanuit ons ruggenmerg naar andere plekken in het lichaam lopen, komen rondom de wervelkolom veel subluxaties voor.

Deze subluxaties kunnen zowel een ander mogelijke oorzaak als een ander mogelijk gevolg hebben. Dit zorgt dus voor een enorme variatie aan klachten en voor een grote variatie aan methodes om de klachten te verminderen.

Wij willen u in dit artikel vertellen op welke manier wij uw lichaam in balans kunnen brengen, onze ervaring is dan dat mensen een veel betere gezondheid ervaren.

Hoe ontstaat een Subluxatie

Een subluxatie is zoals gezegd een (gedeeltelijke) blokkade die verhindert dat zenuwen optimaal kunnen functioneren. Deze blokkade kan verschillende mogelijke oorzaken hebben.

De meest bekende oorzaak is een afwijkende stand van een wervel. Hierbij wordt een zenuw die vanuit de rug naar het lichaam loopt, geïrriteerd door druk van een wervel.

Hierbij kan ook een ontstekingsreactie optreden die zorgt voor zwelling van spierweefsel en bindweefsel waardoor de zenuw nog verder in de knel komt. Naast de fysieke oorzaken zijn er ook andere mogelijke oorzaken voor subluxaties.

Wij onderscheiden drie verschillende categorieën van oorzaken:

Fysiek / Trauma: Denk hierbij aan bijvoorbeeld scheefstand van een wervel.

Emotioneel / Mentaal: Denk hierbij bijvoorbeeld aan langdurige stress waardoor hormonen zorgen voor balansverstoringen in het lichaam.

Chemisch: Denk hierbij aan stoffen als cafeïne en nicotine die direct invloed kunnen hebben op zenuwgeleiding. 

Als expert van het menselijk lichaam, heeft de chiropractor een unieke vaardigheid in het detecteren en lokaliseren van subluxaties.

Hoe kan de Chiropractor een Subluxatie verzorgen?

 

De chiropractor is het meest bekend vanwege de correcties van de wervelkolom. Door deze gespecialiseerde handelingen, wordt de bewegelijkheid en de positie van de wervels verbeterd.

Naast de correcties heeft de chiropractor een uitgebreid arsenaal aan methoden en technieken om subluxaties aan te pakken. Deze kunnen variëren van (complexe) oefeningen die zenuwen en spieren activeren tot adviezen over aanpassingen in uw levenswijze.

Door niet alleen naar de lokale verstoring te kijken maar juist naar het gehele lichaam als één geheel, heeft de chiropractor een meer compleet beeld dan zorgverleners die zich enkel focussen op pijn of één specifieke klacht.

Hoe wij u kunnen Helpen bij Lichamelijke Klachten

Chiropractiepraktijk van Heuven heeft als praktijk een holistische visie op de mens. Dit betekent dat wij ons niet focussen op één klacht of probleem, wij kijken naar het gehele lichaam en geest.

Wanneer u met een zorgvraag bij ons komt doen wij dus onderzoek naar mogelijke verstoringen of subluxaties die uw klachten kunnen veroorzaken. Dit zorgt regelmatig voor verrassende inzichten. Door een zenuw in uw nek meer ruimte te geven en zo een verstoring op te heffen, is het mogelijk dat slapeloosheid verdwijnt.

Het verzorgen van een subluxatie in de rug kan ervoor zorgen dat bewegen weer gemakkelijker gaat.

Door onze jarenlange ervaring die wij combineren met nieuwe wetenschappelijke apparatuur krijgen wij meer inzicht in de gezondheid van cliënten. Met deze informatie gaan wij vervolgens aan de slag.

Ons doel is altijd een betere gezondheid voor onze cliënten.

Neemt u eens een kijkje op onze pagina met clientverhalen. Hier kunt u zien op welke manieren wij onze clienten bij hebben kunnen staan.

Wanneer u ervan overtuigd bent dat wij ook u kunnen helpen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.