chiropractie

Zwangerschap

Het is niet ongebruikelijk dat vrouwen tijdens de zwangerschap klachten in de lage rug krijgen door verandering in de hormoonspiegel, toename van het lichaamsgewicht en verandering van de lichaamshouding. Daarom is het juist in deze periode belangrijk dat het lichaam optimaal functioneert. Gezien de snelle groei van de foetus in de eerste weken van de zwangerschap is het belangrijk dat de aanstaande moeder zich snel bewust is van een verandering in belasting op haar lichaam.

Meld ons uw klachten.

Wilt u een afspraak verzetten? Bel dan 033-461 61 25 voor Amersfoort of 0570-62 66 80 voor Deventer
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Klachten

Tijdens een zwangerschap komen vaak lage rugklachten voor. Deze klachten zijn frequent in verband te brengen met een veranderde stand van het bekken en de onderrug. Doordat de aanstaande baby in de buik van de moeder steeds verder groeit, wordt de neerwaartse trekkracht aan de voorkant van de wervelkolom (veroorzaakt door de zwaartekracht), steeds groter, met als gevolg dat het bekken naar voren kantelt en de onderrug hierdoor steeds holler wordt. Deze veranderde stand van het bekken kan naast bekkenklachten ook leiden tot irritatie van de achterste (facet) gewrichten in de lage rug, met rugklachten tot gevolg. Ook de volumetoename van de borsten kan klachten tussen de schouderbladen verergeren of veroorzaken.

Speciale behandeltechnieken voor zwangeren

Chiropractoren gebruiken speciale technieken bij zwangere vrouwen. U kunt hierdoor zelfs tot de laatste dag van de zwangerschap worden behandeld. De meeste chiropractische behandeltafels zijn zo in te stellen dat ze geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Daarnaast krijgt u ook oefeningen mee die u thuis kunt doen. De chiropractor kan u bijvoorbeeld begeleiden bij het trainen van de bekkenbodemspieren, dit vermindert de kans op zwangerschapsincontinentie. Als u zwanger bent en klachten ervaart, dan kan chiropractie uw zwangerschap verlichten. U kunt zelfs tot vlak voor de uitgerekende datum een behandeling ondergaan. Door chiropractie kan uw ongeboren baby zich optimaal ontwikkelen en bereidt u zich goed voor op een snelle bevalling.

Wij zijn aangesloten bij:

register logo
logo cca